Historik
JANNE MARTINS startades 2003.

Janne Martin och basisten Richard Sörman spelade ihop under några år i början av 90-talet i dansbandet Sannys. I slutet av 2002 tog Janne kontakt med Richard igen och ville starta ett nytt band. Trummisen Per-Åke Persson började samtidigt. Sedan kontaktades steel-gitarristen Janne Lindgren, och under sommaren 2003 blev det klart med keyboardisten Mats Lundkvist.
Johan Elander ersatte Janne Lindgren som tvingades sluta p.g.a. hälsoskäl.
I mitten på 2007 valde Johan att hoppa av eftersom han ville satsa på det egna coverbandet.

JANNE MARTINS har gett ut två CD-singlar på skivbolaget Hi-hat Records, och har även medverkat på de samlingsskivor bolaget gett ut. Den första singeln innehöll den av många uppskattade låten ”Vinden viskar vackra ord”. Låten har spelats flitigt på radio i samtliga nordiska länder, och fick en mycket positiv recension av dansbandskrönikören Mikael Nystås i Aftonbladet. Framgången med ”Vinden viskar vackra ord” ledde till spelningar på dansgalor i Norge och Finland. Bandet gjorde ytterligare en singel, som även den fick fina recensioner.
I November 2008 har bandet äntligen släppt sin första fullängds CD ”Vinden viskar vackra ord” genom skivbolaget Riverside-Records.
2011 släppte bandet en ny singel, Moa/Sista dansen. Moa specialskrevs för en liten flicka från Bromölla på önskemål från föräldrarna. Låten blev mycket uppskattad och finns att lyssna på här på hemsidan.

Janne är född i Vasa (Finland) och har svenska som modersmål. Förutom att sjunga spelar Janne gitarr och skriver musik (bland annat till ”Vinden viskar vackra ord”.

Alla medlemmar i bandet är musiker med lång erfarenhet av orkesterspel och scenframträdande.
Förutom det egna materialet hämtar JANNE MARTINS sina låtar från den traditionella svenska dansbandsrepertoaren. Målsättningen är att publiken ska trivas med dansanta låtar och ett professionellt och trevligt framförande.

För övrigt kan nämnas att JANNE MARTINS under våren 2007 medverkade med två låtar under eget namn i SVT-produktionen ”Leende guldbruna ögon”.